Adolescența este cea mai nașpa perioadă din viața noastră, ca oameni. Nu ne înțelegem cu nimeni și nimeni nu se poate înțelege cu noi. Pentru asta am conceput aceste sfaturi care poate o să ne ajute cândva.

  1. Viata este imprevizibila

Cred că majoritatea ne facem planuri de viitor, și, în naivitatea noastră de teenagers ne așteptăm ca totul să decurgă conform planului, însă de multe ori, nu toate ne ies așa cum vrem noi. De aceea, este bine să știm să facem față unui eșec. Mie mi-a fost de ajutor articolul ăsta și ți-l recomand cu drag!

2. Respingerea sau esecul nu sunt definitive

Hai să fim serioși… Cu toții cândva am trecut printr-un eșec sau am fost respinși dintr-un grup sau colectiv. Când s-a întâmplat asta, cu siguranță ori ne-am simțit folosiți ori am avut o dispoziție foarte proastă și am crezut că eșecul sau respingerea va fi un sfârșit. În ajutorul nostru vine acest articol care cică vrea să ne învețe să ne gestionăm emoțiile. Eu l-am citit și m-a ajutat acum nu știu dacă se va întâmpla asta și la voi.

3. Cine ești în liceu nu te definește pentru restul vieții

La acest capitol, cei care sunt încă în liceu nu vor înțelege foarte multe însă cei care au terminat liceul vor înțelege foarte bine următoarele rânduri. Cred că cu toții când suntem în liceu avem acea perioadă de rebeliune sau am făcut lucruri de care nu credeam că suntem capabili. Ei bine, dacă în liceu am fost mai rebeli, asta nu înseamnă că așa vom fi toată viața, decât dacă unii dintre voi își doresc asta. Dar, pentru majoritatea este doar o perioadă trecătoare pentru că noi când vom crește mai mari, automat ne va veni mintea la cap și vom renunța la obiceiurile proaste din viața noastră.

4. Vor fi nenumărate momente ciudate.

Câți dintre noi nu am dat cu bâta în baltă și ne-am făcut de rușine sau am fost umiliți? Când se întâmplă asta, trăim niște emoții foarte puternice pe care cu siguranță în acele momente nu știm să ni le stăpânim, însă, pentru a ști să ieșim dintr-o situație nu foarte fericită, este bine să avem o doză de umor foarte mare pentru a face puțină caterincă de cel care se ia de viața noastră și, să avem și o voce ironică, pentru a-i arăta celui care se ia de noi că pe noi nu ne afectează ci, mai mult, chiar ne amuză ce spune el.

5. Menține-ți curiozitatea și evită să judeci oamenii din jur înainte de a le cunoaște povestea.

Cred că cu toții la un moment dat am judecat un om doar după aparențe fără să îi cunoaștem povestea, și, de cele mai multe ori descoperim că am judecat persoana greșit. Ar trebui înainte de a judeca un om să îi descoperi povestea sau, dacă nu ai curaj să vorbești cu el, interpretează-i acțiunile.. dacă face bine ce face sau nu. În continuare, puteți trage voi concluziile..

6. Riscul ca să fim răniți este nedespărțit de noi în multe situații.

Câți dintre noi oare nu am fost răniți fie din cauza unei prietenii sau a unei relații care nu a mers? În cazul acesta, asumă-ți riscul în cazul în care chiar crezi că merită, însă, de cele mai multe ori riscul nu merită să fie asumat. Dacă îți dorești ceva foarte tare, asumă-ți riscul și încearcă să obții acel ceva prin orice mijloace.

7. Nu este greșit să părăsești oamenii sau situațiile care îți fac rău în mod repetat.

Greșelile celor din jur sunt inevitabile și iertarea lor face posibilă menținerea relațiilor sociale. Însă, abuzul emoțional sau violența verbală sunt lucruri diferite față de conflicte normale între oameni. Învață să te depărtezi de oamenii care nu îți fac bine și nu te fac fericit.

8. Nu este nevoie să fii plăcut de toată lumea

Una dintre cele mai grele lecții de viata, pe care noi, adolescenții o învățăm foarte repede. Uneori, oamenii ne-au respins sau ne-au împrăștiat hate, iar asta este ceva normal ( nu că ne-au dat hate ci este normal că nu te plac), pentru că, dacă ne-ar place toată lumea și nu ar comenta nimeni nimic, atunci este o problemă. Atunci când oamenii aruncă cu noroi în noi înseamnă că noi suntem pe drumul cel bun și nu trebui să renunțăm la ceea ce facem și la ceea ce ne face fericiți, chiar și atunci când oamenii vor să ne facă să renunțăm.

Crezi că am omis ceva? Scrie-ne în comentarii!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments