1. Mama ”pe vremea mea”

Cu toții îl cunoaștem. Este acel tip de mamă care compară vremurile de acum, cu vremurile anterioare, de pe timpul lui ”Ceașcă”. Fie compară moda, fie compară școala fie compară comportamentul și personalitatea! Deci, orice-ar fi, ea tot găsește ceva de comparat.

2. Mama tip ”FBI”

Tipul ăsta de mamă se încadrează oleacă și la tipul ”crazy mama” pentru că îți trebuie ceva curaj să stai la 12-1-2 noaptea să îți aștepți copilul venind de la un party, de la un majorat sau pur și simplu de la o ieșire în oraș. Și ca și cum nu ar fi fost de-ajuns pentru noi, mai și primim o mie de întrebări pe secundă gen ”unde ai fost?” sau ”cu cine ai fost”, etc. Nu mai stau să pun toate întrebările pentru că le cunoaștem cu toții (cred).

3. Mama gen ” deși e curat, mai faci și tu.. mai muți una de aici dincolo.. mai pui și tu mână să mai faci ceva”. Mai pe scurt, mama obsedată de curățenie.

Cu toții avem o mamă de genul. Chiar dacă noi ne străduim să facem curățenie ca și cum ar veni Iohannis la noi acasă, deși chiar uneori asta cred la cât stau cu mătura în mână toată ziua… dar, când vine mămica noastră în inspecție să vadă dacă e curat sau nu, chiar dacă noi am făcut curat lună, tot găsește ea ceva de care să se ia… ba mai găsește un bibelou care nu-i place cum e așezat, ba poate nu îi place biroul tău cum e așezat, nu îi place cum stă scaunul la birou… whatever… găsește ea ceva de care să se ia și să ne facă ditai scandalul că nu facem nimic toată ziua. Dacă tu în acest moment negi și spui ”mama mea nu este ea genul ăsta”, adu-ți aminte de următoarea replică a ei: ”Vezi că nu ai dat bine cu mătura, ia și aspiră mai bine, etc!”.

4. Mama Business

Copiii ai căror mame lucrează în companii destul de mari, știu cum e cu tipul ăsta de mame. Așa că, dacă mama ta lucrează într-o companie, te rog să mergi la următorul tip. Acum pentru noi, ceilalți… mama business este acel tip de mamă care stă toată ziua cu telefonul și calculatorul în față și ba se mai ceartă cu un coleg, ba se mai ceartă cu un șef… ba se mai ceartă singură, în orice caz, ea mereu este nervoasă… și mai ales când este într-o convorbire telefonică ”foarte importantă” cu vreun coleg și vii să îi zici ceva sau să îi ceri ceva, gata, a luat foc. În cinci secunde, poți să îți iei adio de la liniștea ta.

5. Mama ”Ia și învață că acuși ai bacul, chiar dacă tu ești a-9-a”. Pe scurt, mama obsedată de învățat.

Nu nega. Și tu ai pățit așa ceva. Cel puțin 100 de ori în viață. În cazul în care tot nu știi la ce mă refer, o să îți spun în continuare o propoziție care ți-a cam marcat viața : ”Ia și învață că acuși vine BAC-ul”, deși tu erai a 9-a sau a 10-a .

Spune-mi ce tip de mamă ai și tu:)) sunt dornic să văd ce tipuri de mame aveți voi. Dacă mai știi vreun tip de mamă și nu se regăsește în articolul ăsta, dă-ne de veste în comentarii 🙂 :))

2 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments