Mi-a spus cineva că l-ar interesa și alte sporturi în afară de fotbal, tenis, baschet etc. Și am căutat să văd ce minunății mai există în lumea asta și am găsit niște chestii superr ciudate, dar pe care eu una le-aș încerca măcar din curiozitate. Așa că fiți atenți la ceea ce urmează 😉

Chess boxing

Nu mi-aș fi imaginat sincer că ar exista asta. Adică boxul și șahul nu se pupă, dar se pare că cineva a schimbat și asta și chiar dacă nu prea se știe de el, este totuși un sport practicat de îndeajuns de multe persoane încât să se formeze o ligă profesionistă. Concurenții trebuie să participe pe rând la o tură de șah și la una de box, dar ce mi se pare interesant este că trebuie să ai și minte și corp ca să câștigi așa ceva. Este popular mai ales în în Germania, Marea Britanie, India și Rusia.

Campionatul de strâmbături

Făceam asta cu frate-miu când eram mică, dar dacă știam că există un concurs sigur nu m-aș fi oprit acolo pentru că eram ff bună. Oricum, ideea jocului e să încerci să arăți cât mai urât și comic spre a impresiona juriul și pentru a câștiga Concursul Mondial de Strâmbături!!

Campionul la categoria masculină din 20 septembrie 2016, Anglia, a fost Adrian Zivelonghi, care se pare că a impresionat juriul cu această față:

Iar la categoria de feminin a câștigat Claire Spedding, numită și „față de cauciuc”:

                                         Sursă foto: beckstone.cumbria

Cheese Rolling

Acest sport neobișnuit are loc în Anglia, Gloucester și se rezumă la o cursă între concurenți. Din vârful unui deal se dă drumul la o bucată maaaare de brânză rotundă (cam de 3-4 kg), iar participanții trebuie să se întreacă până în josul dealului. Cel care ajunge primul, câștigă brânza. Dar concurezi pe propria răspundere, pentru că în fuga lor spre linia de sosire, oamenii prind viteza de 110 km/h!! Ceea ce face ca această competiție să fie destul de periculoasă.

Sursă foto:https://www.gloucestershirelive.co.uk/whats-on/whats-on-news/coopers-hill-cheese-rolling-cancelled-3970572

Călcatul Rufelor doar că la extrem

Se pare că britanicii au un simț al creativității foarte bine dezvoltat, au inventat fuga după brânză, iar acum călcatul hainelor în locuri neobișnuite. Serios că nu știu cum de le trece asta prin cap, dar fie și așa. Dacă nu ar fi fost ei, nu aș mai fi avut despre ce scrie acum, deci thanks (dar imaginați-vă că o spun cu accent britanic). Așa, trecând peste, a fost inventat din greșeală de către un om care a fost nevoit să își calce rufele în mijlocul pădurii. A fost surprins că au ieșit bine și apoi s-a gândit că de ce nu, ar putea să facă bani din asta. Tadaaam! Asta e tot.

Glumesc, concurenții trebuie să calce niște haine pe vârful unor munți, fundul unui lac sau mă rog, oriunde e aproape imposibil. Cei care participă trebuie să fie într-o formă fizică perfectă și să nu aibă mai mult de 45 de ani. Și normaaal că au și un echipament de protecție, altfel nu s-ar mai înscrie lumea la concurs!!

Sursă foto: https://www.stilmasculin.ro/mic-ghid-pentru-calcatul-hainelor/

Hochei subacvatic

Sportul ăsta sună foarte bine și pare distractiv. Din nou, a fost creat de un britanic, deci ce să spun mai mult :)) E un sport de echipă, care a ajuns chiar și la nivel mondial și care are cam aceleași reguli ca și în hocheiul clasic. Inițial eram curioasă cum stau atât de mult sub apă, dar apoi am găsit poza asta:

Sursă foto: Wikipedia

Cred că explică tot poza, dar în caz că v-ar interesa să știți mai exact: 1-tub de respirat, 2-cască, 3-vizor, 4-labe de înot, 5-crosă, 6-puc, 7-mănușă.

 

Maraton ciudat rău- Cal vs Om

Într-un sat din Țara Galilor se desfășoară un maraton între oameni și cai. Prima oară când am citit despre asta credeam că lasă caii singuri să concureze, dar de fapt concursul se duce între un om pe cal și un om pe jos. Și ca orice sport care a apărut în urma dilemei unui geniu, „Cal vs Om” a fost inventat de niște oameni dintr-un bar cărora le-a venit o întrebare nemaipomenit de inteligentă: „Cine ar câștiga dintre un om și un cal?”. Și bum, așa a apărut și sportul ăsta.

Sursă foto: https://4run.ro/om-versus-cal-in-alergare-la-maraton-cine-castiga/

Quidditch

Pentru fanii Harry Potter acest joc pare ireal, dar e clar că există dacă se află în lista de azi. Se formează 2 echipe a câte 7 jucători, fiecare player fiind „înarmat” cu o mătură din aia de vrăjitori. Mă rog, jocul ăsta mai este numit și muggle quidditch,  dar doar cei care au văzut filmele Harry Potter știu despre ce vorbesc. Oricum, dacă ești curios, poți oricând să dai un search pe google.

Sursă foto: Wikipedia

Căratul nevestei

Asta chiar îmi placeeee. Bărbatul trebuie să-și care nevasta în spate în timpul unei curse de 250 de metri pe nisip, ocolind obstacolele. Ce mi se pare mișto e că cei doi trebuie să fie neapărat soț și soție, doamna trebuie să aibă peste 17 ani și să aibă cel puțin 49 de kg, că altfel trebuie să poarte greutăți suplimentare.

Sursă foto: https://www.thesun.co.uk/news/3018720/hard-working-husbands-from-across-the-uk-battle-hills-hay-hurdles-and-freezing-water-to-compete-for-annual-wife-carrying-trophy/

Wrestling cu degetele de la picioare

Interesant sport, dar mi se pare totuși greu să îți controlezi degetele de la picioare și fără să te bați cu ele :)) Se ține în Anglia și a ajuns să aibă chiar și un campionat mondial anual, dar se pare că ar fi putut fi și sport olimpic dacă nu exista nelămurirea la ce categorie se încadrează, de vară sau iarnă.

Tot ce trebuie să faci e să îți igienizezi fff bine picioarele înainte de competiție, ca să nu existe riscul de vreo infecție și cam asta e! Primul care își ia piciorul de pe suport pierde.

Sursă foto:https://www.portalturism.com/eveniment/wrestling-cu-degetele-de-la-picioare

Campionatul de împușcat cu boabe de mazăre

Alt joc minunat și breathtaking… de încercat, dar nu acasă 😉 În acest concurs se poate înscrie absolut oricine, se poate folosi orice dispozitiv de împușcare, fie el făcut acasă sau cumpărat, atât timp cât bobul se deplasează drept, este utilizat prin suflare și nu are ajustări pe interior. Libertatea se oprește la boabele de mazăre, care sunt date de către organizatori, pentru a preveni trișarea. Muniția e de 5 boabe, iar ținta este dată cu lipici pentru ca mazărea să se lipească de ea.

Sursă foto:https://www.dullmensclub.com/event/world-pea-shooting-championships/

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments