Dacă tot am vorbit acum ceva timp de TOP 5 tipuri de mame, îți propun să ne îndreptăm atenția și spre 5 tipuri de părinți. Ne-am întâlnit cu ele cel puțin odată. Fie că ne-am întâlnit cu ei prin parcuri, grădinițe sau mall, fie că îi cunoaștem sau nu personal, aceștia reușesc să ne atragă atenția. Și când cineva ne atrage atenția ce facem? Analizăm. Poftim o scurtă analizare a celor mai populare personalități de părinți:

  1. Părinții DIY

Părinții DIY sunt atât de surprinși de rolul de părinți încât își doresc ca absolut tot ce deține copilul lor să fie făcut de propriile lor mâini. Așa că, părintele care face totul cu mâna lui se poate mândri cu mobil sa, haine făcute de el, sesiuni foto, toate făcute special de ei pentru cel mic. Rezultatele finale nu sunt întotdeauna cele dorite dar pentru acest tip de părinte asta nici nu contează pentru că se bucură atât de mult de tot acest întreg proces încât singurul lucru pe care și-l dorește este ca toate acestea să fie pe placul lui.

2. Părinții spirituali

Mulți dintre noi suntem îndreptați către spiritualitate, mistic poate și alte subiecte conexe însă foarte puțini aplicăm asta în educația copiilor noștri. Părinții spirituali sunt niște oameni moderni a căror principale caracteristici sunt optimismul și pozitivismul. Ei pun foarte mare accent pe lucrurile importante, care contează cu adevărat iar scopul lor este acela de a face lumea un loc mai bun, așa că își cresc copiii în acest spirit. Acest tip de părinți își pun tot timpul întrebări despre sine, despre cum ei înșiși pot fi mai buni, despre cum își pot crește copilul mai bine. Este un lucru foarte important deoarece numai așa putem progresa și ne putem perfecționa.

3. Părinții aventurieri

Aventurierii sunt cei care spun ”Hai!”, și în următoarea secundă îi vezi cum își iau zborul, cu copilul bineînțeles, către alte noi destinații, fie ele și în jurul orașului. Părinții de tipul acesta sunt foarte spontani, curajoși, neconformiști și abordează fiecare zi din viața lor ca pe o nouă aventură. Vor aduce zilnic noutăți în metodele lor de educare și creștere a copilului și îl vor împinge tot timpul la înspre a-și depăși limitele și a experimenta. Ei știu cum să stimuleze curiozitatea în cel mic și îl vor crește în acest spirit. Pentru ei viața de părinți nu este presărată decât cu momente amuzante și delicioase. Ei știu cum să facă glume unul pe seama altuia și bineînțeles a copilului și putem spune că scopul lor este acela de a zâmbi și a râde cât mai mult în fiecare zi. Este o atitudine benefică, plină de optimism și energie bună.

4. Părinții protectivi

După cum sugerează și denumirea, acest tip de părinți au ca scop principal asigurarea unui mediu sigur copilului lor. Și aici ne referim de la aspecte practice, cum ar fi acoperirea colțurilor mobile sau securizarea electrocasnicelor până la aspecte mai profunde cum ar fi oferirea necontenită de ajutor. Părinții protectivi au intenții bune însă felul în care ei aleg să le aplice nu este întotdeauna benefic copilului. Din prea multă grijă, copilul poate dezvolta nesiguranță, poate deveni timorat, retras și fără încredere în sine.

5. Părinții realiști

Părinții realiști văd lumea ca pe un întreg complex și caută întotdeauna să dea răspunsul corect la orice întrebare. Ei nu își cresc copiii considerându-se părinții perfecți, sunt foarte critici cu sine și nu vor discuta niciodată despre stilul lor de parenting. Mai degrabă sunt sobri și pragmatici. Realiștii sunt foarte calculați când vine vorba de bani iar ei vor alege sa cheltuie banii doar pe ce este absolut necesar. Pun accent pe lucrurile importante cum ar fi sănătatea, siguranța unui loc de muncă și educația.

Dacă cunoști și alte tipuri de părinți despre care noi nu am scris, nu uita!! Rubrica de comentarii este mereu deschisă!! 🙂 🙂

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments