O întrebare ce se află pe buzele tuturor celor care vor să își promoveze contul de Instagram sau fac marketing pe Insta, este ” Unde să pun hashtagurile? În titlu sau în comentarii?” – este mai bine să le pui în descrierea postării, înghesuind astfel mesajul, sau în primul comentariu, ceea ce ar putea arăta mai bine, însă te poate penaliza la reach? E adevărat că plasarea hashtagurilor în primul comentariu îți reduce reach-ul?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, SocialInsider s-a aliat cu Quuu pentru a realiza un studiu asupra a 650 de mii de postări pe Instagram, provenite de la 6784 de profiluri de brand. Aceste conturi aparțin atât unor companii mari, cât și unora mici și mijlocii, așa că echipa SocialInsider a separat rezultatele pentru a avea o perspectivă corectă bazată pe audiențele lor.

Iată ce au descoperit! În primul rând, studiul arată că marea majoritate a brandurilor, preferă să își pună hashtagurile în descrierea postării. Având în vedere că doar 10% dintre branduri le plasează în comentarii, a însemnat o populație mică asupra căreia să se facă observații. Însă, chiar pe baza acestui număr mic, echipa SocialInsider a analizat care este reach-ul în funcție de plasarea hashtagurilor.

După cum se poate observa în fotografia de mai sus, studiul dezvăluie faptul că plasarea hastagurilor în descriere a generat, în medie, un reach mai mare al postărilor analizat din toate categoriile. Însă creșterile nu au fost spectaculoase – pentru profilurile cu mai puțin de 5 mii de urmăritori a fost de 3.5% /postare; iar pentru cele cu 5 – 10 mii de urmăritori, a fost de doar 1.23%. Totuși, orice vizualizare în plus înseamnă mai multă expunere. Datele de aici sugerează faptul că nu merită să pui hashtagurile în comentarii de dragul unei postări mai aerisite.

În plus, SocialInsider a observat că cele mai multe branduri folosesc 7 sau 25 de hashtaguri la o postare, altă cantitate de astfel de semne fiind ceva mai rar întâlnită. Studiile precedente arătau că folosirea de 9-11 hastaguri per post duce la un engagement optim, însă un studiu de anul trecut făcut de Quintly arată că cel mai bine este să nu folosești niciunul. În definitiv, depinde de audiența pe care o ai și de ce hashtaguri folosești; în cazul studiului de față cele mai multe branduri folosesc ori 7, ori o grămadă din cele 30 maximum permise de Instagram. Așadar, nu există un răspuns clar la întrebarea „unde să pui hashtagurile?”, însă poți găsi alte informații utile accesând studiul complet.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments