TikTok, una dintre cele mai populare aplicații de social media din lume ar putea ajunge în brațele lui Microsoft. Această discuție vine după ce Trump a venit cu ideea sa interzică aplicația în SUA. Imediat după, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a confirmat ca este în discuții cu oficialii companiei mamă, ByteDance, pentru o posibila achiziție.

Microsoft spune că dorește să revizuiască securitatea aplicației și să o transforme într-o aplicație prietenoasa cu utilizatorul din acest punct de vedere, dar sa ofere și beneficii economice Statelor Unite. Până la data de 15 septembrie când o să aflăm dacă TikTok ajunge în brațele lui Microsoft, există posibilitatea sa vedem o colaborare intre cele doua companii. Aceasta colaborare presupune ca pe teritoriul Statelor Unite, aplicația TikTok să funcționeze sub regimul Microsoft. La fel și în Canada, Australia și Noua Zeelanda. Adică Microsoft sa dețină și să opereze aplicația în aceste state până la o decizie finala.

Tot Microsoft mai spune că pentru această achiziție va avea nevoie de investitori care să participe minoritar la achiziție, deci aplicația nu va fi deținută 100% de Microsoft în cazul unei astfel de hotărâri.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments