Foarte mulți utilizatori se bazează pe Facebook pentru conținut de știri, astfel, rețeaua socială a devenit, de asemenea, o sursă cheie de dezbatere și în jurul lor și, din păcate, include și răspândirea dezinformării și / sau încadrarea în evenimente pentru a continua agendele politice .

O parte din aceasta vine prin circulația greșită a informațiilor – atât pe Facebook, cât și online mai pe larg. Dar un alt element pe care Facebook l-a găsit a fi problematic este faptul că unii utilizatori vor împărtăși articole de știri mai vechi și le vor încadra ca informații noi.

Acest lucru poate confunda dezbaterile cu privire la problemele actuale, iar acum, Facebook încearcă să abordeze acest lucru prin adăugarea unui nou avertisment ce va înștiința utilizatorii când încearcă să partajeze un link că acela este mai vechi.

După cum poți vedea în imaginea de mai sus, ecranul te va avertiza cu privire la vârsta articolului pe care încerci să îl partajezi, dar nu te va împiedica să îl partajezi dacă alegi opțiunea ”Continue”.

Declarația Facebook : ”Over the past several months, our internal research found that the timeliness of an article is an important piece of context that helps people decide what to read, trust and share. News publishers in particular have expressed concerns about older stories being shared on social media as current news, which can misconstrue the state of current events.”

Ce părere ai de această avertizare? Este sau nu benefică? Scrie-ne la comentarii!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments