După cum știm cu toții, Blue Whale Challenge, prescurtat BWC este un joc creat de Philip Budeikin care instigă la violență, auto-vătămare și în final, suicid. Odată ce ai intrat în joc, nu mai ai cale de întoarcere. Va trebui, de voie, de nevoie să faci tot ceea ce îți spune boss-ul. Dacă nu urmezi provocările date de acesta, vei primi amenințări nu doar la persoana ta ci și la prieteni sau familie.

Aparent, în 2017 luase sfârșit și toată lumea a răsuflat ușurată dar, nimeni nu se aștepta ca 3 ani mai târziu acesta să reapară. Anul acesta, în 2020, jocul a fost redeschis iar oricine poate intra din nou în el. Sub aparența de binefăcător, administratorul jocului dorește doar să scape de ”pleava societății”, așa cum a declarat el.

Știm cu toții că noi adolescenții avem nevoie de atenție și refugiu, dar, nu vă refugiați într-o moarte lentă dar sigură.

SFAT: Dacă vreo persoană/pagină de genul încearcă să vă contacteze, nu îi răspundeți!! Chiar dacă cel mai probabil, acel cont este fake. Cea mai bună alegere pe care o puteți face este să îi dați report, iar dacă totuși aveți curajul de a-i răspunde la mesaje și primiți provocări de genul la Balena Albastră, nu îi mai răspundeți și mergeți instant cu mesajele la poliție.

Dacă ești de părere că am uitat să scriem ceva, nu uita să ne scrii la comentarii! De asemenea, dacă ai trecut prin experiența acestui joc, scrie-ne numaidecât la comentarii experiența ta 🙂 🙂 🙂

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments