Conturile unor personalități – printre care Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos și Joe Biden – au fost compromise pe Twitter. Atacatorii s-au folosit de acestea pentru a promova o escrocherie cu Bitcoin.

Acesta este cel mai mare atac informatic realizat împotriva rețelei de microblogging, potrivit TNW.

Printre conturile de companii compromise se numără cele ale giganților Apple și Uber. De pe contul Apple a fost publicat, cu această ocazie, primul tweet din istoria producătorului iPhone și iPad.

Primele informații arată că în portofelul folosit pentru escrocheria cu Bitcoin a fost strânsă suma de 120.000 de dolari.

Echipa de securitate a Twitter a redobândit controlul asupra conturilor afectate. Ca măsură de precauție, Twitter a blocat temporar posibilitatea de a publica noi mesaje de pe conturile verificate. Ulterior, compania a șters mesajele publicate pe conturile compromise.

Totuși, este posibil ca hackerii să fi pus mâna pe informații sensibile, precum mesaje private, pe care le pot folosi mai târziu. În SUA se apropie alegerile prezidențiale, iar printre victimele atacului se numără politicieni cunoscuți. Cel mai probabil, compania va fi anchetată de autorități după acest incident.

Alte conturi afectate aparțin unor personalități precum Warren Buffett, Kanye West și Mike Bloomberg.

Există suspiciunea că atacul a fost realizat cu ajutorul unor oameni din interiorul companiei, deoarece au fost folosite unelte la care doar aceștia au acces.

Un hacker a declarat, pentru Motherboard, că, în acest atac, au plătit un angajat al Twitter pentru a schimba adresele de e-mail ale conturilor care au fost compromise. După aceea, atacatorii au resetat parolele.

 

SURSĂ INFORMAȚII:

go4it

vice.com

inverse.com

TNW

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments