De mici ni se spune că la școală trebuie să purtăm uniforme și să ne îmbrăcăm în alb, negru, albastru😓…dar mereu am simțit că libertatea noastră de exprimare se reduce considerabil… Adică mie, ca și copil, mi-ar fi plăcut să pot purta haine colorate, sclipitoare și vesele, iar dacă nici când nu suntem copii nu putem, când vom putea oare?🥺 ( Puțin în afara subiectului, am pregătit o mică surpriză pentru voi la finalul articolului❤️).

Acum veți spune că așa se previne discriminarea între copii și sunt cu totul de acord cu voi. Dar totuși, am purtat uniformă aproape toată viața…abia când am ajuns la liceu mi-am permis să mai ies și eu din tipare. Mi-ar plăcea ca atunci când populația de adolescenteeni va ajunge la putere să nu uite de cât de nașpa era să stai în cămașă și fustă 5-6 ore. Știu că adulții sunt obișnuiți cu acest outfit, dar ei gândesc altfel, sunt mai răbdători…pentru un copil e un chin sincer sau cel puțin așa a fost pentru mine. Aș opta pentru o soluție foarte drăguță și cred eu eficientă de a schimba acele uniforme anoste cu unele noi, colorate, mai vesele, care să vină atât în variantă de fustă, cât și de pantaloni.

În România, înainte de 1990, băieții trebuiau să poarte un costum negru sau bleumarin închis și cămăși albe sau albastru deschis, iar fetele purtau un sarafan închis la culoare și bluze bleu sau albe. Dacă vă vine să credeți, am 16 ani și am purtat și eu această uniformă de pe vremea comunismului..și cred că ar trebui să începem să evoluăm și noi un pic, ce spuneți?😂

Înainte 

uniforme comunism elevi pionieri

Astăzi

uniforme elevi deschidere an scolar

Despre genul ăsta de schimbare vorbesc, ceva mai altfel😁 Dar nu doar în câteva școli, ci în toate!!

And alsooo am lansat un mic concurs în care primii 5 care dau share și comentează primesc un tricou adolescenteen gratuit (și șansa de a intra în echipa noastră de adolescenteeni în cazul în care ai sub 18 ani!!)

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments