Tratarea acneei este un proces continuu care necesită timp, consecvență și multă experimentare și știm cât de frustrante sunt momentele alea când parcă nimic nu mai funcționează. Chiar dacă poate ce merge la mine nu merge la tine, ți-am pregătit o listă cu 5 produse pentru acnee despre care știm că sunt absolut geniale!

  1. Un lucru foarte important în rutina ta de îngrijire facială este Cleanser-ul, cu care îți și începi ziua, dar o și termini! Cleanser-ul reprezintă acel produs cu care te speli pe față și îndepărtează murdăria feței și produsele folosite în timpul zilei. Noi îți recomandăm cleansere precum cele cu acid salicilic (substanță despre care o să vorbim și mai târziu) pentru ten uscat, sau cel spumant dacă ai un ten mai gras.
  2. Toner-ul este al doilea pas dintr-o rutină benefică, folosirea lui asigurând că fața noastră este complet curată înainte de a aplica produsele propriu-zise. Un toner foarte bun este toner-ul cu vitamina C, pe care îl poți găsi în orice farmacie.
  3. Acum începem să vorbim despre produsele care fac magie, și o să începem cu niacinamida, o substanță care reglează secreția de uleiuri faciale, imunizează fața și pregătește fața noastră pentru aplicarea următoarelor produse. Pe piață sunt câteva companii producătoare de niacinamidă, dar se găsește puțin mai greu. 
  4. V-am mai spus și mai sus de acidul salicilic, dar acum o să povestim mai mult despre el. Este un produs care face minuni pentru ten și este la mare căutare. El coboară adânc în pori și elimină toate impuritățile. 
  5. Acum o să vorbim despre un produs foarte puternic, care dă rezultate, dar cu care trebuie să avem mare grijă. Acest produs este pentru exfolierea tenului și are un nume mai complicat. Alfa hidroxi acid, sau pe numele lui mic și mult mai amuzant, AHA, este un acid facial ce acționează foarte rapid. Înainte și după ce îl folosim nu trebuie să mai folosim alte produse, fața noastră fiind foarte sensibilă atunci. Se folosește o singură dată pe săptămână, iar o aplicare nu trebuie să aibă mai mult de 10 minute. După 10 minute cu acest produs ne spălăm fața. 

Mențiuni: pentru petele post acnee de pe față, poți implementa în rutina ta Retinolul, care accelerează vindecarea acestor pete. 

Alte lucruri pe care trebuie să nu le uiți sunt următoarele: 

  • soarele nu este cel mai bun prieten al tenului și înrăutățește acneea, așa că nu uita să folosești cremă solară, dar asigură-te că este formulată pentru față.
  • când alegi sau achiziționezi un produs pentru îngrijirea tenului, uită-te pe lista de ingrediente și asigură-te că acel produs nu este făcut cu parfum, sau cum o să îl găsești pe listă, fragrance.
  • o rutină mai simplă este mai bună decât una complicată. Asigură-te că în rutina ta ai doar produse de care chiar ai nevoie și pe care le folosești nici prea mult nici prea puțin.

Acum că ai aflat de ce ai nevoie pentru un ten curat, e timpul să dai START rutinei tale!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dana

Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie 😉