Știm că nu e frumos să copiezi la un test, dar uneori nevoia te împinge și mna…asta e, se mai întâmplă.😅 Așa că dacă tot nu ai învățat nimic, hai să îți arătăm cum să copiezi ca să nu fii prins.

First step

Întâi de toate trebuie să înveți să îți controlezi emoțiile. Am avut colegi care se înroșeau atât de tare încât îți dădeai seama de la o poștă ce făceau. Trebuie să stai calm, nu te agita, comportă-te de parcă ai ști să rezolvi nenorocitul ăla de test și cu greu va realiza cineva că vrei să copiezi. Uită-te în foaie, din când în când la profesor, la pix, dar nu te uita în jos în cazul în care ai copiuțe pe picioare. Fii cât se poate de discret și pândește proful înainte să treci la acțiune. 😏

Copiatul în sine

Generația noastră ar trebui să scoată o carte despre arta de a copia pentru că am fost destuuul de inventivi în ultimul timp.😊Mă rog, de unele s-au prins și profesorii dar aia e, depinde de ce metodă alegi să o încerci și cât de priceput ești.

  1. Metoda Sticlă- ai nevoie de o sticlă, un scanner și de puțină pricepere în photoshop. Dezlipești eticheta sticlei, o tragi la imprimantă (dacă poți, încearcă să o faci și autocolant) și o editezi un pic astfel încât să apară materia ta în locul informațiilor despre băutura respectivă. Cu cât depui mai mult efort în această metodă, cu atât va părea mai adevărată. Ah, and alsoo sticla să nu aibă eticheta transparentă ca altfel nu va merge!!
  2. Foaia dublă– Pune 2 foi albe sub foaia cu materia care îți trebuie și îngroașă scrisul apăsând puțin cât să rămână forma cuvintelor pe foile albe. Apoi, la un test, scoate una dintre foile albe pe masă (ca și ciornă) și când ai nevoie de o informație, dă ușoor cu creionul peste ca să apară ce ai nevoie.
  3. Pixul-copiuță– chiar există, s-a inventat și chiar îl poți găsi în librării. Costă 5-6 lei și tot ce face (pe lângă scris, normal) este că are un spațiu special unde poți băga niște foițe rulate.
  4. Clasicul- metoda clasică o știe toată lumea…ascundem fițuicile pe talpa papucului, în șosete, pe unghii, în mâneci, pantaloni etc. Puțin cam clasic.👻
  5. La vedere- făceam asta de n ori, dar merge doar dacă ești prin primele bănci. Metoda „la vedere” constă în scrierea copiuțelor pe lambriul/peretele de sub tablă. Dar ca să nu se observe, trebuie să scrii fix fix SUB tablă!! Proful stă cu spatele la tablă și așa câștigă toată lumea.😁
  6. Masca- asta-i nouă după cum vă dați seama, dar în principiu, poți șopti fără să se vadă că vorbești că mna, ai masca pe față.
  7. Înlocuitul- dacă ai noroc și faci rost de subiectele de la test de la o altă clasă, poți rezolva subiectul pe o foaie, iar când primești testul să te prefaci că scrii pe foaia pe care ți-o dă proful. La sfârșitul orei, înlocuiești foaia pe care ai scris prostii cu foaia subiectului deja rezolvat.
  8. Grila- dacă ai un test grilă, cea mai ok metodă este cu mâna. Fii atent! Nr. exercițiului= nr. de bătăi în masă (bați cu arătătorul)poziția mâinii când bați cu degetul= variantele de răspuns (a,b,c,d,e etc). De exemplu, vrei să arăți că la exercițiul 5 răspunsul este varianta c: bați de 5 ori cu degetul în masă și muți mâna în dreapta.😎

La sfârșit

Cel mai ok e să nu țipi în gura mare că ai reușit să copiezi😂. Nu de alta, dar poate se apucă unul să te pârască și nu ai rezolvat nimic. Bucură-te în liniște de victoria ta și lasă-i pe ceilalți să se plângă de test.

 

Suntem mai mult ca siguri că ați găsit și alte metode de a copia…așa că ne-ar plăcea să le împărtășiți și cu noi în secțiunea de comentarii.🤓

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments