iOS 14 este momentan în stadiul beta, iar mai mulți utilizatori din programul de testare au sesizat că rezoluțiile video-urilor de pe Youtube ajung chiar la 4k.

În prezent, aplicația YouTube pentru iOS folosește AVC1 (h.264) pentru codarea video-urilor. Acest codec este limitat la [email protected], în timp ce aplicația YouTube pentru Android foloseste codecul proprietar Google: VP9. VP9 este net superior lui AVC1 conform celor de la GSMArena și oferă o imagine mai placută. Este posibil ca începând cu iOS 14 să se renunțe la AVC1 în favoarea lui VP9.

Dat fiind faptul că Apple nu a spus nimic legat de rezoluția video-urilor din YouTube, este posibil ca aceasta să nu fie disponibilă pe toate modelele de telefoane. Utilizatorii de iOS 14 Beta care au sesizat o creștere în rezoluție foloseau telefoane cu ecrane OLED.

Pe partea Android, dacă instalați YouTube Vanced, care nu are nevoie de nici o rootare și mergeți la Settings -> Vanced Settings -> Video Settings și activați Resolution Checks puteți rula video-uri până la 4K cam pe orice telefon cu specificații decente.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments