OK, știrea am scris-o aici, pentru că deși era deja pe toate gardurile, probabil unii dintre voi nu știu povestea. Pe scurt, Apple ia serios în considerare ca următoarele modele să nu mai aibă căști și încărcător de perete în pachetul de retail…

Acum, nu vă impacientați chiar așa – veți găsi în cutie cablul de încărcare, însă doar partea care se bagă în priză va lipsi! Asta pentru că am citit comentarii pe net în care lumea se întreba dacă mai găsesc măcar telefonul în pachet!

Aspecte pozitive

  1. Mare parte a clienților lor fac trecerea de la un model mai vechi la unul nou, nu de la Andoid la iOS. Asta înseamnă că mai au pe acasă astfel de produse.
  2. Apple va putea menține prețurile la o cotă rezonabilă, dat fiind că telefoanele vor fi vândute cu chip 5G, deci cu costuri semnificativ mai mari pe partea de hardware.
  3. Reducem cantitatea deșeurilor electronice.
  4. Consumatorii învață să fie mai atenți cu produsele „secundare”: căști și încărcătoare.
  5. Cu ambele puncte de mai sus, Apple poate construi o campanie interesantă în presă și, cunoscând o parte a fanilor, asta va genera multe aprecieri pozitive. Într-un cuvânt, vor putea exclama că sunt primii care se gândesc la aspecte ce țin de mediu și nu de consum.

Aspecte negative

  1. Când dai peste 1000 euro pe un telefon, te aștepți să ai parte de pachetul full-option, nu să mai cheltui 50 de euro pe alte chestii care îți sunt necesare.
  2. După bunul obicei al pieței, alți producători vor prelua ideea. În scurt timp va fi mare minune să mai ai altceva decât telefonul în pachet.
  3. OK, am deja un iPhone și am încărcătorul vechi, dar aș vrea să am cu ce încărca și la birou, nu doar acasă.
  4. Brandurile chinezești, pompează bani în popularizarea tehnologiei fast Charge. Nu prea dă bine, Apple!
  5. La anul, pe vremea asta, vor scumpi și noua generație de AirPods, pentru că, nu-i așa, se vor fi înregistrat creșteri la volumele vândute!

SURSA: ArenaIT

La final, aveți legătura – ce părere aveți despre asta?

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments