Noile HDD-uri fac parte din seria Ultrastar și Gold, și sunt special concepute pentru Data Center-uri.

HDD-urile se numesc HC650 și sunt concepute de Western Digital. Acestea, sunt unele dintre modelele ce folosesc tehnologia ARM, au stocare de 20 TB și funcționează pe baza tehnologiei SMR. Dar, momentan nu au un soft special pentru a funcționa corect.

HDD-urile folosesc heliu pe interior și formatul clasic cu care suntem obișnuiți deja de 3,5 inch. Funcționează la 7200 RPM, cu conexiune SATA de 6 Gbps sau SAS cu 12 Gbps, însă pentru moment mai multe detalii tehnice nu sunt dezvăluite de către companie.

Acestea au 5 ani garanție și vor fi lansate în vara lui 2021.

Ce părere ai despre aceste noi HDD-uri? Crezi că sunt bune la ceva? Ai folosi așa ceva? Scrie-ne la comentarii iar noi te vom răsplăti 🙂 😉

EXPLICAȚII TERMENI:

  1. data center = Un centru de date este o clădire, un spațiu dedicat din interiorul unei clădiri sau un grup de clădiri folosite pentru a găzdui sisteme de computer și componente asociate, cum ar fi sistemele de telecomunicații și de stocare.
  2. tehnologia ARM = Tehnologia ARM inițial cunoscută sub numele de Acorn RISC Machine, este o arhitectură de microprocesoare de tip RISC 32-bit și 64-bit introduse în 1983 de Acorn Computers și dezvoltate de ARM Holdings începând cu 1990.
  3. RPM = rotații pe minut
  4. Conexiune SATA = SATA este o interfață serială care realizează conectarea adaptoarelor locale cu dispozitivele de stocare a datelor. Sunt create de Serial ATA International Organization și au o viteză de 1.5, 3.0 și 6.0 Gb/s.
  5. HDD = Hard Disk-ul este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea sau memorarea nevolatilă a datelor.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments