Este un zvon dar s-ar putea sa fie cât se poate de adevarat. Bloomberg a venit cu știrea inițială și a fost preluata peste tot. Se pare ca Nvidia este foarte aproape de a cumpăra ARM.

Nvidia a abordat compania mama a lui ARM, Softbank, și a venit cu o oferta pe care nu o știm. ARM valorează destul de mult și dacă ne gândim în ansamblu este imposibil să nu găsim un produs cu procesor ARM prin casa. Sigur aveți în casă cel puțin un dispozitiv cu ARM la interior. De la router la o boxa inteligenta sau chiar la niște căști.

ARM acorda licențe asupra proprietății sale intelectuale, adică IP-uri, către alte companii precum Nvidia, Intel, Apple, Samsung, Broadcom etc. Aceste companii produc la rândul lor chip-uri bazate pe IP-ul ARM.

ARM nu reprezenta un pericol, era un jucător mic până de curând. Dar de când a început să se extindă pe piața centrelor de date și de când piața a început să crească, mai multe companii au încercat să pună mâna pe ARM. Apple a încercat mai de mult, dar a renunțat.

Dacă Nvidia va cumpăra ARM într-un final, aceștia vor avea un avantaj major pe piață. Nvidia nu produce doar placi video ci și procesoare pentru centrele de date, procesoare pentru sistemele smart din autovehicule, aplicații AI și multe altele. Au nevoie de procesoare și toate sunt pe arhitectura ARM.

Apple a pus pariu pe tehnologia ARM și a renunțat la procesoarele Intel. S-ar putea să vedem mai multe schimbări în această direcție și de la alți producători. Dar problema reala este că dacă Nvidia ajunge sa cumpere ARM, aceștia ar putea limita accesul partenerilor la tehnologiile ARM. Vedem ce se întâmplă.

SURSA: ArenaIT

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments