Teoretic poți, practic costă cât o mașină

De ceva timp cu toții ne tot întrebăm când exact vor reuși SSD-urile să întreacă HDD-urile la capacitate, odată ce au început să le întreacă de mult la fiecare alt capitol. Știm că au tot fost foarte multe demonstrații de prototipuri în anii trecuți cu SSD-uri de 12TB, dar de atunci capacitatea HDD-urilor a tot crescut și ea, apropiindu-se de 20TB.

Eh, cursa pare să se fi încheiat, pentru că avem deja pe piață SSD-uri de 100TB. Compania Nimbus Data a lansat două modele de SSD recent, cu capacități de 50TB și de 100TB. Sunt SDD-uri în format clasic de 3.5 inch, cât un HDD tradițional, dar la ce capacitate au, ar fi fost cam imposibil să îngrămădească atâta stocare într-un format mai mic.

Nu doar asta, dar sunt SSD-uri construite folosind eMLC, memorie Flash pentru sectorul enterprise. Ca urmare, anduranța lor este destul de bună. Atât de bună încât producătorul garantează că indiferent cât de mult vei scrie pe aceste discuri timp de 5 ani nu te vei apropia de limita lor de anduranță.

Sigur, nu sunt SSD-uri rapide după standardele SSD-urilor, fiind limitate la umilul 500MB/s al SATA 3-ului nostru cel de toate zilele. De asemenea, ca preț…. sunt gândite pentru sectorul Enterprise. Așa că modelul de 50TB costă 12.500 de dolari, iar cel de 100TB costă 40 de mii de dolari.

Da, este mult, dar hai să ne gândim doar ce ați putea face cu 100TB.

Ți-ai cumpăra un astfel de SSD? Scrie-ne la comentarii!! ❤️ ❤️

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments