Digital Nation este este o Companie Națională ce dorește digitalizarea României. Aceștia au ales câteva dintre orașele României, printre care și Piatra Neamț. Anul trecut au fost în județul Neamț 370 de tineri înscriși în program. La finalul acestor cursuri, 71% dintre absolvenți declară că își doresc un job pe domeniul studiat în cadrul proiectului. Drept urmare 5 dintre absolvenți au obținut deja un job pe plan local.

Dincolo de competențele digitale dobândite, programul a fost totodată o șansă pentru tineri să se pregătească pentru mediile de lucru din ziua de astăzi, antrenându-și abilități de lucru în echipă, și modul în care își organizează sarcinile și timpul. Absolvenții programului atribuie mare parte a succesului în dezvoltare atmosferei deschise și cooperante din comunitate, interacțiunilor cu colegii și implicării atente a mentorilor în cadrul programului.”, a transmis Digital Nation.

Programul este deschis tuturor celor cu vârsta de peste 14 ani care își doresc o formare digitală și sunt la început de drum, seria a doua Generația Tech îi întâmpină cu specializări online de 4 luni, care necesită 4 ore de învățare săptămânală. Fiecare specializare costă 399 lei, iar cursurile încep din 17 august 2020.

În cadrul programului sunt 3 specializări după cum urmează:

  1. Digital Skills
  2. Learn to code 1 (începători)
  3. Learn to code 2 (avansați)

Digital Skills

Este adresat celor care doresc să se pregătească pentru lucrul la birou sau la
distanță, cu documente digitale – gestionare, facturare, folosirea instrumentelor digitale
în cloud necesare administrării companiilor.

Learn to code 1

Este deschis celor care doresc să ajungă programatori, nu au deloc
experiență în domeniu dar vor să învețe să realizeze site-uri cu tehnologii de tipul HTML,
CSS, Bootstrap sau WordPress.

Learn to code 2

Adresat celor care au cunoștințe de bază în programare dar încă nu au
apucat să lucreze pe proiecte și doresc să își dezvolte competențe în HTML, CSS, PHP,
WordPress, Javascript și MySQL.

În paralel cu programele de specializare Generația Tech, Digital Nation mai organizează anul acesta specializări online în programare la nivel intermediar – avansat, prin programul Origins; programe accelerate pentru profesorii care vor să învețe instrumentele de predare online, în cadrul proiectului Profesor în Online; și platforma de soluții digitale IMM în Online care susține mediul antreprenorial românesc cu sfaturi și consiliere de la experți din piață.

Înscrierile se pot face până pe 14 august pe site-ul DigitalNation.ro

Mai multe detalii găsiți pe https://digitalnation.ro/generatia-tech-2020/

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments